YOGA & MINDFULNESS 2 DAY RETREAT Wassenaarse Slag

Yoga en Mindfulness 2-daagse Retraite in Wassenaar

Door Hans Kloosterman.  Ik ga mee als masseuse.

Datum: 19 en 20 mei 2016
Locatie: Wassenaarse Slag

Direct RESERVEREN

EVEN TOT RUST KOMEN…

We ervaren momenteel veel stress in onze westerse maatschappij. In het hoofd zitten en teveel gedachten hebben is soms lastig. Verstilling en onthaasting is dan fijn.

In deze 2-daagse retraite wordt de juiste aandacht en concentratie getraind om in het moment aan te komen en om van hieruit te gaan leven. We gaan tijdens de 2-daagse voelen, ervaren en helder krijgen waar we wel en waar we geen energie van krijgen in ons leven en hoeveel tijd wij eraan willen besteden.

 

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Het uitgangspunt van de retraite is verstilling, diepte ontspanning, energieopbouw, inzicht, kennis en wijsheid. Naast individueel innerlijk schouwen is er ook ruimte voor het delen en verbinden met elkaar als je dat wilt.

Tijdens deze yoga & mindfulness 2-daagse retraite worden verschillende yoga technieken en mindfulness meditaties met elkaar gecombineerd om verdieping aan te brengen voor jezelf en om te ervaren hoe beide elkaar in werking versterken. Je maakt kennis met een mix van hatha yoga, Tibetaanse yoga, Chi Kong, mindfulness, meditatie en ademhalingsoefeningen. De retraite is zowel voor beginners als gevorderden.

Daarnaast vertelt Martin tijdens de wandelingen over de flora en fauna van de Wassenaarse slag, de historie over het ontstaan van de duinen, de ijstijd, etc.

 

THEMA’S VAN DE RETRAITE:

stress reductie, concentratie, aanwezig zijn in het moment, acceptatie, loslaten, zijn in plaats van doen, herkennen van je automatische denk- en gedragspatronen/automatische piloot.

MINDFULNESS HELPT BIJ:

stressklachten, concentratieproblemen, oververmoeidheid, verslavingen, pijn, slapeloosheid en zwaar verstorende emoties als boosheid en angsten.

YOGA ZORGT VOOR…

een gezond en ontspannen lichaam en maakt daarmee de weg vrij voor een dieper innerlijk schouwen en voelen. We onderzoeken en ervaren onze drie lichamen: het fysieke lichaam (houdingen), het energieke/emotionele lichaam (voelen) en het mentale lichaam (denken). Met kracht, inspiratie en verbinding als uitgangspunt leer je via de yoga en mindfulness oefeningen om je automatische denk- en gedragspatronen te herkennen en te doorgronden. Door de inzichten tijdens deze lessen ben je in staat om je leven beter vorm te geven en je bewustzijn te verruimen. Hierdoor leer je effectiever te functioneren, zowel thuis als op het werk.

Gedurende de hele 2-daagse kun je genieten van een mooie collectie yogaboeken en tijdschriften, wandelingen in de natuur, maak je kennis met inspirerende mensen en kun je de omgeving gebruiken voor je verstilling. Tussendoor wordt er heerlijk vegetarisch gekookt.

PROGRAMMA

Yoga en Mindfulness 2-daagse Retraite in Wassenaar Yoga en Mindfulness 2-daagse Retraite in Wassenaar Yoga en Mindfulness 2-daagse Retraite in Wassenaar

1e dag

09.30 – 10.30   Aankomst  sleutel ontvangst en kamer inchecken.
10.30 – 12.00   Yoga
12.30 – 13.00   Lunch
13.00 – 16.00   Vrije tijd om te lezen, wandelen, fietsen.
16.00 – 17.30   Chi Kong, Yoga & mindfulness
17.30 – 18.30   Snack
18.30 – 19.00   Diner
20.00 – 21.30   Mindfulness
22.00 –            Weltrusten

 

2e Dag 

07.30 – 08.45   Yoga
09.00 – 09.30   Ontbijt
09.45 – 12.00   Mindful wandelen in duinen, strand: thema, verbinden met de elementen: vuur,water,lucht, aarde en universum
12.30 – 13.00   Lunch
13.00 – 14.30   Vrije tijd
14.30 – 16.00   Yoga & Mindfulness
16.00 – 16.15   Thee en goede reis

 

JE KRIJGT TIJDENS DEZE RETRAITE:

* 1 nacht in een eigen kamer 
* 2 yoga & mindfulness lessen per dag
* Mindfulness wandeling met als thema verbinden met de elementen
* Kalmte (Shamatha) & Inzicht meditatie (Vipassana) & Non duale meditatie (Samadi)
* Stilte perioden, bijvoorbeeld gedurende de wandelingen in de natuur, sommige lunches en meditaties
* Onbeperkt water, thee, koffie en fruit
* 3 vegetarische maaltijden per dag
* Holistische massage (niet in de prijs inbegrepen)

U kunt een extra nacht in hotel Duinoord voor en/of na de retraite boeken. U klikt dit aan tijdens het inschrijven. 

Yoga en Mindfulness Winterretraite in Wassenaar Yoga en Mindfulness Winterretraite in Wassenaar Yoga en Mindfulness Winterretraite in Wassenaar  

AANTAL DEELNEMERS

Het minimum aantal deelnemers aan deze retraite is 8, het maximum 30.

KOSTEN EN DATA

De Yoga en Mindfulness 2-daagse Retraite in Wassenaar vindt dit jaar plaats op de volgende datum;
– Yoga en Mindfulness 2-daagse Retraite 19-20 mei 2016 in Wassenaar

De retraite is bij Hotel Duinoord dat ligt in het stilte natuurgebied Wassenaarse slag op 3 minuten van het strand. Wassenaarseslag 26, 2242 PJ Wassenaar. Gratis parkeerplekken aanwezig.

De kosten voor deze 2-daagse bedraagt 249 euro incl. BTW (volpension).
Een extra nacht voor of na de retraite kunnen bijgeboekt worden tegen 79 euro incl. ontbijt. 

INSCHRIJVEN